Heilzame CBD olie; wat is het en wat doet het?

Heilzame CBD olie; wat is het en wat doet het?

Toen ik in aanraking kwam met dit middeltje vroeg ik me natuurlijk meteen af wat is CBD olie? Nou inmiddels kan ik je dat vertellen: Cannabidiol of CBD is een van de heilzame bestanddelen van zowel hennep als cannabis. In de hennepplant zelf komt van natura de zuur vorm CBDa voor. Er zit in CBD olie geen THC (hasj /wiet olie met effect). CBD en CBDa worden gewonnen door de gedroogde toppen van biologische LEGAAL hennep met behulp van Co2 te extraheren. Er ontstaat dan een CBD pasta die wordt vermengd met een olie naar keuze om dosering te vereenvoudigen. Voor het aanlengen van de CBD pasta worden vaak olijfolie of biologische hennepzaadolie gebruikt, wat weer heel gezond is voor je hersenen.

Toen ik Cannabis las, dacht ik jaaa daag, dat ga ik niet gebruiken, waarschijnlijk veel mensen met mij. Alleen had ik me nog niet verdiept in de materie en wist ik niet dat CBD niets te maken heeft met high worden of überhaupt met een psychedelische effect.

Maar de vraag is natuurlijk, wat doet het?

Inmiddels heb ik de olie langer dan een week gebruikt, iedere dag een paar druppels onder mijn tong, waarbij ik moet zeggen dat ik niet meteen effect ervoer. Ik ben gezond, voel me wel water vaker moe, maar dat is niet zo gek met een dochter van vier maanden die de nachten gebruikt om zichzelf te ontplooien. De voordelen die genoemd worden zijn: meer energie, een verbeterde stofwisseling en ondersteuning van vitale lichaamsfuncties. Na een week merkte ik pas echt verschil in mijn energie niveau, ondanks mijn heftige nachten, want die zijn er niet beter op geworden. Ik ervaar minder vermoeidheid overdag en voel me scherp, niet dat slaperige gevoel wat je vaak hebt na een opgebroken nacht. Behalve het gebruik van de olie, heb ik niets anders toegevoegd aan mijn, in de basis, gezonde levensstijl, waardoor ik kan zeggen dat de olie een positieve werking heeft.

Door mijn verleden (Marketing Director van Gamila Secret, 100% natuurlijke huidverzorging) en mijn kennis over natuurvoeding weet ik heel veel van de werking van kruiden en oliën, waarbij het lastig is om te zeggen dat iets voor iedereen hetzelfde werkt. Iedereen heeft een ander systeem, een ander lichaam, waarbij de voordelen per persoon kunnen verschillen. Het blijft een natuurproduct, wat juist weer zo mooi is, omdat de natuur op zo een manier werkt, dat jouw lichaam eruit haalt wat het nodig heeft. Daarom kan jouw ervaring totaal anders zijn.

Extra tip

Doordat het een olie is kan je het ook makkelijk op de huid smeren en hoef je het niet alleen onder je tong te druppelen. Het is namelijk zo, wanneer je last hebt van een onrustige huid kan je in de avond deze olie een beetje opsmeren en laten intrekken gedurende nacht. Het heeft een ontstekingsremmende werking, wat mooi meegenomen is bij een onrustige huid.

Bezoek voor meer informatie de website van CBD olie.

Wil je meer tips over hoe jij je gezondheid kan verbeteren?

Schrijf je nu in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags

​© 2015 by Sharon Asscher - Looyen

Voeding maakt je beter    

 

Disclaimer                                   

Contact

info@voedingmaaktjebeter.nl

+31652674107

Amsterdam 

 

  • Wix Twitter page
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon