Tip 1 om je darmfunctie te verbeteren tijdens je zwangerschap.

Je bent zwanger en natuurlijk in de zevende hemel, want je verwacht een kindje! Hoe mooi is dat. Mijn kleine meid is inmiddels 3,5 maand oud en het is geweldig, wel pittig want je leven staat op z'n kop. Niets is meer hetzelfde, wat niet erg is, maar het is een feit. Ik hou er van om een heel realistisch beeld te geven van situaties, gewoonweg omdat niet alles alleen maar rooskleurig is. Het lijkt wel alsof alles wat gedeeld wordt alleen maar prachtig moet klinken, maar moeder zijn is ook gewoon keihard werken.

Het begint al tijdens je zwangerschap, waarbij er heel veel van je lichaam gevraagd wordt en vaak uit zich dat in de niet hele charmante kwaaltjes. Zo heb ik gemerkt, tijdens mijn informatie avonden die ik geef op verloskundigen praktijken, dat de meeste vrouwen dezelfde klachten hebben waarvan er 1 de minst sexy klacht is! OBSTIPATIE! Ja ik benoem het maar gewoon, want weet je... HET IS ZO! De vraag is alleen wat doe je er tegen of beter gezegd wat doe je om die darmen op gang te brengen! Tijdens je zwangerschap mag je natuurlijk geen medicijnen slikken en al helemaal geen laxeermiddelen. Gelukkig bestaan er heel wat tips om je stoelgang te verbeteren naast de standaard tips: vezels eten, water drinken en blijven bewegen.

Vandaag ga ik de eerste tip van deze week weggeven en zal iedere dag 1 tip meegeven, waar ik zelf heel veel aan heb gehad. Ik geloof er in dat heel veel kwaaltjes gewoon op te lossen zijn met voeding en gelukkig heb ik zelf ondervonden dat het werkt.

TIP 1: Start iedere dag met een shotje brooddrank. Dan vraag je je af, wat is brooddrank?

Het is een melkzure drank, gemaakt op basis van zuurdesembrood, dat uit biologisch-dynamisch geteelde tarwe, rogge en haver speciaal hiervoor werd gebakken. De drank komt tot stand na een langdurig fermentatieproces.

Door middel van deze melkzuurfermentatie (een volkomen natuurlijk proces) ontstaat een melkzure drank met zeer grote hoeveelheden levende melkzuurbacteriën.

Wat doet het?

Regelmatig gebruik van brooddrank kan veel bijdragen aan het herstel en behoud van een goede darmflora en daarmee ook een gunstige invloed hebben op de vitaliteit en gezondheid. Elke dag een glaasje puur of vermengd met water en wat vruchtensap.

Wanneer je weerstand lager is dan normaal, kan je ook een periode iedere dag een glaasje nemen. Je verbetert je darmflora en daarmee je weerstand, aangezien 80% van je weerstand in de darmen plaatsvindt.

Tijdens mijn zwangerschap zijn er heel wat flessen Brooddrank doorheen gegaan. Je kan het kopen bij de Ekoplaza. De Marqt heeft het helaas niet.

Heel veel succes! Morgen deel ik tip nummer 2!

Groetjes,

Sharon

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags

​© 2015 by Sharon Asscher - Looyen

Voeding maakt je beter    

 

Disclaimer                                   

Contact

info@voedingmaaktjebeter.nl

+31652674107

Amsterdam 

 

  • Wix Twitter page
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon