BBQ-en op een 'gezonde' manier

August 7, 2016

Het lekkere weer zorgt er voor dat de BBQ weer uit de schuur getoverd wordt, alle Calvé reclames je neus uit komen en de kiloknallers je om de oren vliegen. Hoe kan je nou relatief 'gezond' bbq'en? 

 

TIP 1. Begin met het maken van je eigen sausjes. Het is namelijk zo dat de BBQ sauzen minstens 7 suikerklontjes bevatten per 100ml. Suiker wordt gebruikt om de sausjes lekkerder te laten smaken en blijft door suiker langer houdbaar. 

 

RECEPT 1

Avocado-yoghurt saus

1 avocado 

100 ml yoghurt

1 teentje knoflook

1 kwart komkommer 

peper en zout

 

 

 

Mix alles met de staafmixer door elkaar heen en je hebt een heerlijke frisse variant op een knoflooksaus, maar dan gezond!

 

RECEPT 2

100 ml yoghurt

1 kwart komkommer 

2 teentjes knoflook

1 el olijfolie

 

Mix ook dit allemaal door elkaar met de staafmixer en klaar is je echte frisse knoflooksaus. 

 

RECEPT 3

50ml olijfolie

1 peper klein gesneden

1 eierdooier

5ml appel azijn

1 eetlepel citroensap

1 theelepel mosterd

 

Mix wederom alles door elkaar met de staafmixer om een heerlijke frisse en pittige mosterd-mayonaise te krijgen. 

 

TIP 2. Kies er voor om niet alleen maar vlees op de BBQ te leggen, maar ook groente, maak spiesje van courgette, tomaatjes of andere groente die je lekker vindt. Snijd bijvoorbeeld de courgette in plakjes en rijg ze aan een stokje, rooster deze met een beetje zout en olijfolie op de BBQ. Zo kan je ook kiezen voor heerlijk gebakken aardappeltjes. Kook een aardappel en snijd deze in plakjes, rooster deze met een beetje zout en uienpoeder. Maak een heerlijke salade waar je royaal van opschept zodat je niet te veel ruimte overhoudt voor het vlees. 

 

 

 

TIP 3. Wanneer je vlees koopt, koop dan de biologische versie, dan weet je zeker dat er minder toevoegingen aan het vlees zijn gedaan. Zo bevat biologisch gehakt bijvoorbeeld geen E-nummers als je de juiste kiest, geen suiker, geen conserveringsmiddelen of andere chemische toevoegingen die alleen maar slecht zijn voor je gezondheid. Let altijd op de ingrediëntenlijst! Vis kan ook heel lekker zijn op de BBQ, kies bijvoorbeeld voor een zalmmoot, rijk aan Omega 3 vetzuren, wikkel deze in zilverfolie met een beetje citroensap en leg deze op de bbq. 

 

Heb jij nog andere gezonde BBQ tips, deel ze vooral via sharon@voedingmaaktjebeter.nl

 

Please reload

Featured Posts

Hoe kan jij je immuunsysteem optimaliseren tijdens je zwangerschap en kraamtijd?

March 22, 2020

1/10
Please reload

Recent Posts