Mijn lijf na 9,5 maand zwangerschap

Aankomen tijdens je zwangerschap is normaal, maar 17 kilo!! Komt dat nog goed?!

Negen en een halve maand heb ik mijn prachtige dochter rondgedragen, met de daarbij behorende 17 kilo! Mijn dochter, Liv Isabella, nam duidelijk haar tijd en ruimte in. Natuurlijk dacht ik aan het begin van mijn zwangerschap: "oh joh, ik ga niet zo veel aankomen, ik ben slank, ik eet gezond, heel veel aankomen gaat mij niet gebeuren". Nou niets is minder waar, na 7 maanden zat ik al over de tien kilo, maar was ik extreem dik? Nee, ik had een dikke toeter, maar verder zag je weinig aan me. Ik weet dan wel alles over voeding, leef gezond, sport veel en had net als heel veel andere zwangere vrouwen het voornemen niet te veel willen aankomen, maar wat is te veel?

De gemiddelde vrouw komt ongeveer 10-15 kilo aan tijdens de zwangerschap, maar dat is slechts een gemiddelde. Het is heel belangrijk dat je tijdens je zwangerschap, mits een gezond startgewicht, niet minder gaat eten dan je voorheen deed. Wanneer je afvalt komen er afvalstoffen in je bloed terecht, wat ook bij je kindje terecht komt, dit wil je niet! Wat je wel wilt, is weten wat je het beste kan eten, welke hoeveelheden je het beste kan hanteren en waarom je bepaalde voedingsmiddelen moet vermijden of juist wel moet toepassen in je dagelijkse eetpatroon. Ik vond deze houvast heel fijn, helemaal omdat je tijdens iedere fase van je zwangerschap verschillende lichamelijke klachten krijgt, uiteenlopende energieniveaus ervaart en in hobbelige gemoedstoestanden terecht komt. Als je dan iets kan controleren is dat heel fijn. Ik?, een control freak, wel nee!!

Inmiddels is het 5 weken na de geboorte (20 juni) van onze mooie dochter. En wat is het bijzonder om dit

wondertje in mijn armen te hebben, de hele dag kan ik naar haar staren en me afvragen hoe het toch kan dat mijn lichaam dit heeft gecreëerd en dat ze er gewoon uitgekomen is. Nou 'gewoon'.. dat wil ik niet zeggen, het is zeker niet gewoon en mijn bevalling was dan ook niet gewoon, maar mijn lichaam heeft het toch gedaan en mij dit wondertje geschonken, daar ben ik heel trots op.

De grote vraag van mij was natuurlijk wel, hoe snel heb ik mijn lichaam weer terug en komt het nog goed na 17 kilo aangekomen te zijn? Ik kan nu zeggen, dat ondanks mijn 17 kilo, een gezonde levensstijl, het juiste eten en wandelen wonderen heeft gedaan voor de 'na de bevallings-toestand' van mijn lichaam. Inmiddels ben ik weer bijna op mijn startgewicht, met uitzondering van twee borsten die heeeeel veel melk produceren. Kortom, aankomen tijdens je zwangerschap is niet erg, als je er maar een gezonde levensstijl op na houdt, niet toegeeft aan ongezonde cravings, blijft bewegen en weet wat je het beste kan eten.. Dan zijn die kilo's helemaal zo erg nog niet. Het zijn kilo's die je kindje nodig heeft om gezond ter wereld te komen.

Wil jij graag advies in hetgeen je het beste kan eten tijdens je zwangerschap? Welke supplementen je het beste tijdens en na je zwangerschap kan gebruiken? Welke recepten ik het lekkerst vond of recepten ontvangen die op maat gemaakt zijn? Weten hoe je bepaalde kwaaltjes het beste kan bestrijden? Hoe je extra aandacht kan geven aan je darmen, want die hebben het zwaar met zo een kindje in je buik, waardoor alles wordt verdrukt.

Neem dan nu contact op met mij: sharon@voedingmaaktjebeter.nl

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags

​© 2015 by Sharon Asscher - Looyen

Voeding maakt je beter    

 

Disclaimer                                   

Contact

info@voedingmaaktjebeter.nl

+31652674107

Amsterdam 

 

  • Wix Twitter page
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon