Kind en Voeding; veel vis eten tijdens de zwangerschap geeft snellere groei

Veel vis eten tijdens de zwangerschap geeft snellere groei

"Zwangeren die meer dan driemaal per week vis eten krijgen baby’s met een snellere groei in de eerste levensjaren"

Als kleuters lopen de kinderen een hoger risico op overgewicht. Dit blijkt uit internationaal onderzoek, waaraan ook Nederlandse gezinnen hebben meegedaan. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA Pediatrics.

Hoge visinname Zwangeren met een hoge visinname (meer dan drie keer per week) kregen kinderen die op 2-, 4- en 6-jarige leeftijd een hogere Body Mass Index (BMI) hadden dan zwangeren met een lagere visinname. Een hoge visinname was ook geassocieerd met een hogere kans op een snelle groei in de eerste twee levensjaren, en een hogere kans op overgewicht op 4- en 6-jarige leeftijd, vergeleken met zwangeren met een lage visinname. Deze verschillen waren meer uitgesproken bij meisjes dan bij jongens.

Daarom is het zo belangrijk om te weten wat de juiste porties zijn die je nodig hebt tijdens je zwangerschap om zeker te weten dat je kindje de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt om een gezonde groei door te maken en niet te dun of te dik te worden. Dit bepaal je al tijdens de zwangerschap!

Wil jij tijdens je zwangerschap zeker weten dat je de juiste hoeveelheden binnenkrijgt meld je dan nu aan via sharon@voedingmaaktjebeter.nl.

Ook kan je je nu aanmelden voor de workshop kindervoeding. Wat is nou de meest gezonde en natuurlijke voeding voor kinde vanaf 6 maanden tot 5 jaar, per levensfase. Wat heeft jouw kindje precies nodig en in welke fase? Dit kan je leren in de workshop die ik op 23 maart as. geef in Le Pain Quotidien bij het Gelderlandplein in Amsterdam. Meld je nu telefonisch aan +31652674107

Lees het hele artikel hieronder.

http://nieuwsoverkindervoeding.nl/nieuws/864/veel-vis-eten-tijdens-de-zwangerschap-geeft-snellere-groei.html

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags

​© 2015 by Sharon Asscher - Looyen

Voeding maakt je beter    

 

Disclaimer                                   

Contact

info@voedingmaaktjebeter.nl

+31652674107

Amsterdam 

 

  • Wix Twitter page
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon