Tips voor een gezond 2016!


Gelukkig nieuw jaar! De eerste dag van een mooi en gezond nieuw jaar!

Tegenwoordig staat alles in het teken van gezondheid, maar wat betekent gezondheid nou eigenlijk en hoe word je zo gezond mogelijk? Iedereen wilt gezond worden en zijn, maar weet niet altijd hoe je dat kan bereiken, ook al denken we dat wel te weten. Vandaag, de eerste dag van 2016, geef ik jou 5 basistips voor een gezonde levensstijl.

Tip 1: Begin je dag met een groot glas lauw-warm water, half gekookt water en half koud water. Voeg daar het sap van een halve citroen aan toe en een mespuntje cayennepeper. Dit stimuleert het op gang komen van je darmen en ondersteunt de nierfunctie bij het uitscheiden van je afvalstoffen.

Tip 2: Begin je dag altijd met een gezond ontbijt. Heel veel mensen slaan het ontbijt over, terwijl dit de meest belangrijke maaltijd is van de hele dag. Het overslaan van deze maaltijd is dan ook zeer ongezond. Waarom? Je bloedsuikerspiegel, ook wel je bloedglucosegehalte genoemd, daalt enorm in de ochtend en dit moet je op peil brengen met een gezond ontbijt, waardoor je cravings later op de dag tegen gaat. Het is belangrijk om je bloedglucosegehalte in balans te houden omdat dit het meest gezonde is voor je hart en bloedvaten, je energieniveau en om onnodig vet opslag tegen te gaan. Een voorbeeld van een gezond ontbijt is havermoutpap met ongezoete amandelmelk (vermijd soja melk) of een variant hiervan.

Tip 3: Eet minder vlees! Vlees kan met mate gezond zijn, maar de hoeveelheden die we tegenwoordig eten zijn juist belastend voor het lichaam. Met mate betekent niet meer dan drie keer per week. Als je vlees eet, kies dan een stukje vlees dat een goed leven heeft gehad, zoals biologisch-dynamisch vlees met het keurmerk Demeter. Dan weet je zeker dat het beestje de juiste voeding heeft gekregen, zoals gras voor de koeien en geen soja! De koeien grazen lekker buiten en hebben de ruimte in plaats van opkgeropt staan in een stal. Ook is het vlees met het Demeter-keurmerk vrij van antibiotica, waardoor dit mooie geneesmiddel op de lange termijn effectief kan blijven wanneer je het echt nodig hebt.

Tip 4: Drink genoeg water/kruiden thee gedurende de hele dag, maar niet te veel! Wij zijn gewend aan het idee dat veel water of kruiden thee drinken altijd gezond is, maar TE veel is helemaal niet gezond en zelfs enorm belastend voor je nieren. Wanneer je meer dan 2,5 liter vocht per dag drinkt kan dit je nieren uitputten op de lange termijn, waardoor dit mooie orgaan niet meer in staat is je bloed op de juiste manier te zuiveren. Het is ook zo dat wanneer je te veel drinkt tijdens het eten, voedingstoffen niet meer goed opgenomen kunnen worden en dit zou zonde zijn. Probeer daarom veel drinken tijdens het eten te vermijden.

Tip 5: Geniet van je maaltijden!

Als je gehaast eet of je het eten niet echt lekker vindt, dan ervaart je lichaam stress. Als je lichaam stress ervaart komt er een stress hormoon vrij, waardoor je lichaam het eten niet op de ideale manier kan opnemen/verteren. Het betekent dat je lichaam meer glucose (energie) aanmaakt om te kunnen vluchten (stress = zorgt er voor dat je lichaam in de vluchthouding komt), omdat je lichaam denkt dat je deze energie nodig hebt om te kunnen vluchten. Wanneer je de vrijgemaakte energie niet gebruikt wordt de glucose weer netjes opgeslagen als reserve energie, waardoor je vetpercentage kan gaan stijgen.

Dit wil je niet! Wanneer je veel stress ervaart, zal je vooral vetopslag rondom de buikstreek ervaren. Probeer dit te voorkomen door met aandacht en in rust te eten.

Deze blog vind je ook terug in het Engels op de website voor de topmodellen van deze wereld, www.modellist-id.com. Als je vragen hebt, stuur dan gerust een email naar sharon@voedingmaaktjebeter.nl

Ik wil je graag een super gezond en gelukkig nieuw jaar wensen! Wanneer je hulp nodig hebt bij het volgen van een gezonde levensstijl kan je ook mailen naar het bovenstaande mail-adres.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags

​© 2015 by Sharon Asscher - Looyen

Voeding maakt je beter    

 

Disclaimer                                   

Contact

info@voedingmaaktjebeter.nl

+31652674107

Amsterdam 

 

  • Wix Twitter page
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon