Gezonde recepten tijdens de zwangerschap

Witte bonen salade met artisjok harten

August 25, 2016

Ideaal voor het derde trimester van je zwangerschap!

Waarom is dit gerecht ideaal tijdens het derde trimester?

In dit trimester zijn de volgende vitamine extra van belang: Vitamine B1 (beschermt tegen psychische problemen, concentratieproblemen en geheugenverlies. Ideaal om extra energie uit je voeding te halen), Vitamine C (houd je immuunsysteem onder controle en ondersteunt deze indien nodig. Zorgt er ook voor dat ijzer kan opnemen uit eten en bij het groeien van de placenta) en Vitamine E (is een anti-oxidant, die cel beschadiging tegengaat. Een gebrek aan vitamine E wordt in verband gebracht met preeclampsie) en als laatste zitten er mega veel Vezels in deze combinatie! (helpt obstipatie te voorkomen, goed voor het op peil houden van je goede cholesterol gehalte en geeft een verzadigd gevoel)
 

Gebakken banaan met bessen en noten

August 25, 2016

Ideaal wanneer je weinig trek hebt en toch voedzaam wilt eten. Dit ontbijt bevat veel Vitamine C, Magnesium en is ideaal voor de stoelgang. Het is goede voeding voor de darmflora. 

Kip met avocado-mango salade

August 25, 2016

Deze maaltijd bevat: 

enorm veel vezels voor de darmfunctie en magnesium. Ideaal bij kwaaltjes als rusteloze benen, een veel voorkomende kwaal tijdens het tweede en derde trimester. Het helpt bij de botopbouw, gezonde spieren en zenuwen.

Healthy tosti; gewoon omdat het kan!

August 25, 2016

Soms is het gewoon lekker om iets te eten wat eigenlijk niet gezond is, zoals een tosti. Nou is het mogelijk om een heerlijk gezonde variant op de tosti te maken.

Havermout fruit shake

August 25, 2016

Snel, voedzaam en super gezond voor de baby!

Magnesium: beschermt tegen spierkrampen en hartritmestoornissen. Ideaal bij kwaaltjes als rusteloze benen, een veel voorkomende kwaal tijdens het tweede en derde trimester. Het helpt bij de botopbouw, gezonde spieren en zenuwen.

Vitamine D : Beschermt tegen afwijkingen aan het skelet van je baby en helpt bij het opnemen van calcium in je lichaam.

Vezelrijk: voor een goede darmfunctie en vol vitamine C om te zorgen dat je weerstand op pijl blijft en je lichaam genoeg ijzer kan opnemen voor jou en de kleine. 

Salade Nicoise

August 25, 2016

Super snel en heel voedzaam!

magnesium: beschermt tegen spierkrampen en hartritmestoornissen. Ideaal bij kwaaltjes als rusteloze benen, een veel voorkomende kwaal tijdens het tweede en derde trimester. Het helpt bij de botopbouw, gezonde spieren en zenuwen.

calcium: beschermt tegen bloedstolling en botontkalking. Helpt bij het sterk maken van de botten en aanleg van de tanden bij je baby.

Vitamine D: Beschermt tegen afwijkingen aan het skelet van je baby en helpt bij het opnemen van calcium in je lichaam.

Volkoren tortilla met hummus en rauwkost

August 24, 2016

Bevat: 

Calcium: beschermt tegen bloedstolling en botontkalking. Helpt bij het sterk maken van de botten en aanleg van de tanden bij je baby

Magnesium: beschermt tegen spierkrampen en hartritmestoornissen. Ideaal bij kwaaltjes als rusteloze benen, een veel voorkomende kwaal tijdens het tweede en derde trimester. Het helpt bij de botopbouw, gezonde spieren en zenuwen.

Vezelrijk: goed voor de stoelgang. 

Gezonde hamburger met friet!

August 24, 2016

Ja het mag!! Hamburgers met friet!

De keus voor zoete aardappelen heeft te maken met het feit dat de ‘gewone’ aardappel in tegenstelling tot de zoete aardappel geen interessante voedingseffecten heeft. Zoete aardappelen werken namelijk zeer darmhelend. Bij het eten wordt er in het lichaam boterzuur gevormd, wat een gunstige zuurgraad in de darmen veroorzaakt. 

Kip, patat en appelmoes (maar dan gezond...)

August 24, 2016

Je zal wel denken.. hoe dan? Hoe kan deze maaltijd dan gezond zijn? Nou het kan en wel op deze manier.

Deze maaltijd is zo compleet aan voedingstoffen, namelijk: 

Vitamine A: (van het soort waar je niet te veel van binnen kan krijgen, het plantaardige soort): goed voor de groei van huid, haar en ogen van je kleintje. 

Vitamine B12: voor de ontwikkeling en instandhouding zenuwstelsel. 

Selenium: verkleint de kans op vroeggeboortes en geboorteafwijkingen.

Zink - is onmisbaar voor gezonde hersenen en zenuwstelsel. Een tekort aan zink kan de ontwikkeling van een bevruchte eicel negatief beïnvloeden:

Zalm moot met verse groenten van het seizoen en heerlijke zoete aardappel friet.

August 24, 2016

Het recept vol omega 3 vetzuren voor de hersenen van je kindje en zorgt er ook nog voor dat jou vergeetachtigheid binnen de perken blijft: 

Op deze manier krijg je de juiste vetzuren binnen, dat ervoor zorgt dat de hersenen van je kindje ondersteunt worden in de aanmaak. De kikkerwten bevat zink, zodat het zenuwstelsel goed aangemaakt kan worden en de groenten zorgen ervoor dat je darmfunctie optimaal blijft werken, maar bevatten ook vitamine A voor de ogen, huid en haartjes van de kleine.

Overnight oats met banaan en chia zaad

August 21, 2016

Dit recept zit vol langzame koolhydraten, goede omega 3 vetzuren, magnesium, vitamine B11 (foliumzuur), B6 (zodat de kleine goed kan groeien), selenium (verkleint de kans op vroeggeboortes en geboorteafwijkingen) 

Als je genoeg maakt, kan je het later in de week nog een keer eten. Eet smakelijk! 

Wist je dat je vruchtwater de smaak aanneemt van hetgeen jij eet, dus je kan je kindje nu al verschillende smaken leren kennen! Hoe handig is dat. 

Recept: Kokos-Amandel-Spelt Cake

April 04, 2016

Wat ik altijd zo lastig vind aan het reproduceren van een recept is exact beschrijven wat ik nou eigenlijk allemaal heb toegevoegd. Heel veel doe ik op gevoel, wat toevallig heel goed uitpakt. Deze cake is ideaal voor de vrouwen onder ons die een kleintje verwachten. Juist doordat ze veel last van cravings hebben en niet willen grijpen naar 'slechte' tussendoortjes, heb ik dit recept bedacht. 

 

Deze cake zit borden vol goede vetten, koolhydraten en eiwitten, waardoor jij je absluut niet schuldig hoeft te voelen na het eten van deze volwaardige snack! 

Het ideale recept voor een optimale darmfunctie

March 29, 2016

Tijdens je zwangerschap is een goede darmfunctie van groot belang! Waarom?

Je darmen zorgen er voor dat een groot deel van je viatminen en mineralen beschikbaar worden gemaakt voor het lichaam en verwijderen afval wat je lichaam niet kan gebruiken. De conditie van je darmen bepalen 80% van je immuunsysteem! Ja je leest het goed! Dat betekent dus dat een gezonde darm conditie alles bepalend is voor jouw gezondheid en die van je kindje. Heb jij last van obstipatie tijdens je zwangerschap of een opgeblazen gevoel na het eten, start dan nu je dag met dit recept! Het budwig papje! Ideaal voor het opbouwen van een goede darmfunctie. 

Please reload

​© 2015 by Sharon Asscher - Looyen

Voeding maakt je beter    

 

Disclaimer                                   

Contact

info@voedingmaaktjebeter.nl

+31652674107

Amsterdam 

 

  • Wix Twitter page
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon