Het laatste nieuws omtrent voeding

De workshop over gezonde kindervoeding was een groot succes!

March 22, 2016

Afgelopen woensdag was het zo ver, de eerste workshop over gezonde kindervoeding heeft plaats gevonden! Het was een groot succes en veel moeders en aanstaande moeders zijn vol zelfvertrouwen naar huis gegaan. Bekijk hier het hele foto verslag en ervaringen die gasten gedeeld hebben. 

Het beroemde 'Ik kies bewust' vinkje in opspraak!

March 29, 2016

Persoonlijk vind ik dit vinkje erg misleidend en geeft het niet de juiste informatie weer. Mensen denken dat ze bewuste keuzes maken, maar weten vaak niet dat ze een 'light' product beter bewust NIET moeten kiezen. Light producten bevatten vaak kunstmatige zoetstoffen, waar je lichaam geen raadt mee weet. Je lichaam maakt wel insuline aan omdat het de zoetstof herkent als suiker, maar er valt niets op te slaan omdat er geen suiker aanwezig is in het bloed, met als gevolg dat je lichaam insuline aanmaakt voor niets en je hormoonhuishouding compleet in de war raakt. Ook kan hierdoor diabetes type 2 ontstaan. 

Wijn toch geen voordelen voor de gezondheid?

March 29, 2016

In tegenstelling tot resultaten uit eerder gehouden onderzoeken is matig alcoholgebruik helemaal niet goed voor de gezondheid.

 

Dat meldt Trouw op basis van een Canadees onderzoek. Onderzoekers verzamelden gegevens van 87 studies waarin de gezondheidseffecten van alcohol werden geanalyseerd. Hieruit wordt geconcludeerd dat alleen de geheelonthouder beter af is.

 

In veel onderzoeken werd vastgesteld dat het drinken van één tot twee glazen alcohol per dag goed zou zijn voor hart en bloedvaten en dat binnen deze groep ook minder dementie, kanker of botbreuken voor kwamen. Matig gebruik van alcohol zou zelfs een positief effect hebben op het voorkomen van levercirrose, een typische alcoholistenkwaal.

Lees jij ingrediënten lijsten?!

March 29, 2016

Het zoutgehalte in sauzen is met gemiddeld ruim 15 procent gestegen ten opzichte van 2011. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 

Ook in conserven als kippenragout, tomatenpuree, tonijn in water en rode kool met appeltjes is flink meer zout komen te zitten.

In levensmiddelen als groente en peulvruchten uit blik en pot, maar ook chips, kant-en-klaarmaaltijden, vleeswaren, kaas en brood is de hoeveelheid zout juist aanzienlijk gedaald in de periode 2011-2015. Gemiddeld daalde het zoutgehalte in levensmiddelen met 6,8 procent in deze periode.

 

Uit het onderzoek blijkt dat de hoeveelheid zout in dezelfde productgroepen sterk uiteenlopen. Zo bevat de ene fles ketchup 1,1 gram zout per 100 gram en de ander meer dan het dubbele. Zulke verschillen komen ook voor bij bijvoorbeeld ketjap, curry, satésaus en mosterd. Het Voedingscentrum adviseert om die reden om producten in de schappen goed met elkaar te vergelijken.

 

Please reload

​© 2015 by Sharon Asscher - Looyen

Voeding maakt je beter    

 

Disclaimer                                   

Contact

info@voedingmaaktjebeter.nl

+31652674107

Amsterdam 

 

  • Wix Twitter page
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon