Kokos-Amandel-Spelt Cake
Benodigdheden
Amandelmeel - 50 g
Speltmeel - 120 g
Kokosvlokken - 4 eetlepels
Bananen - 4 stuks
Kaneel - 2 theelepels
Eieren - 4 stuks
Vanille Poeder - 1 theelepel
Rozijnen - 1 handje
Dadels - 5 stuks (fijngesneden)
Amandelen - 1 eetlepel
Pompoenpitten - 1 eetlepel
Kokosvet - 1 eetlepel
Ongezoete appelsap - 3 eetlepels
Wijnsteenbakpoeder - 1 theelepel
-
Cakevorm
Je kan de bovenkant van de cake bestrooien met Havervlokken, speltvlokken of klein gestampte amandelen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 Graden. Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen, dadels en de pompoenpitten, in de blender en mix de inhoud tot een egaal geheel.
Schenk het mengels in een kom en doe de rest van de pitten en vruchten erbij. Roer alles goed door elkaar!
Besmeer de cakevorm goed met kokosvet aan alle kanten.
Kies zelf wat je aan de bovenkant van de cake wilt toevoegen. Kies alleen voor een graan en geen vruchtsoort want dit laatste verbrandt. Doe vervolgens de massa in de cakevorm en zet deze 25 min in de oven.
Eet smakelijk!!
