Kip, patat en appelmoes (gezond)

Je hebt nodig voor 2/3 personen: 

- hele kip (ongegaard en ongekruid)

- 1 citroen

- 3 takjes rozemarijn

- 1 zoete aardappel

- 1 theelepel kaneel 

- 5 tomaten

- 1 eetlepel pompoenpitten

- Appelmoes 0% suiker of toegevoegde suikers (biologisch)

 

Hoe maak je het? 

De kip: 

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de citroenen in twee helften en doe deze beiden in de opening van de kip tussen de poten. Smeer de kip in met een beetje gesmolten roomboter of kokosolie en stop de takjes van de rozemarijn onder de huid. Bak de kip eerst even aan alle kanten een beetje aan in de koekenpan voordat je hem in de oven zet. 

Als je dat gedaan hebt pak je een ovenschaal die je invet met kokosolie en je legt de kip er in, vervolgens doe je de kip 90 min in de oven

De patat: 

Was de zoete aardappel goed onder de kraan en snij daarna partjes of reepjes van de aardappel op een manier zoals jij patat het lekkerst vindt. Gebruik een ovenschaal, vet deze in met kokosolie. Leg de patat op de ovenschaal en bestrooi het met zout, kurkuma, paprika poeder en een beetje chili. Doe de aardappelstje vervolgens 30/40 min in de oven. Houd dus in de gaten wanneer deze de oven in moeten ivm de kip. Het kan er gewoon bij. 

De appelmoes: 

Albert Heijn heeft 0% suiker of toegevoegde suikers appelmoes en ook nog biologisch. Echt heerlijk. 

Tomaten salade: 

Was de tomaten eerst goed onder de kraan en snij ze daarna in kleine blokjes. Doe ze in een schaal, voeg de pompoenpitten er aan toe, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) en 3 eetlepels Balsamico azijn. Mix alles door elkaar en voilá. 

​© 2015 by Sharon Asscher - Looyen

Voeding maakt je beter    

 

Disclaimer                                   

Contact

info@voedingmaaktjebeter.nl

+31652674107

Amsterdam 

 

  • Wix Twitter page
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon