Courgette-Aubergine lasagne

Wat zijn de gezondheidsvoordelen: 

Courgette: In 100 gram courgette (weegt gemiddeld 450 gram) zit maar liefst 28% van de ADH vitamine C, 12% aan B6 (belangrijk voor de weerstand en de spijsvertering), 9% aan B2 (ideaal wanneer je last hebt van migraine) en 7,5% aan foliumzuur. Ideaal als je zwanger wilt worden of bent. Ook zit een courgette bordenvol mineralen, 100 Gram van bevat 16% van de ADH aan molybdeen, mangaan(9%ADH), kalium(8%ADH), magnesium (ideaal voor de ontspanning van je spieren) (4.5%ADH), fosfor(4%ADH) en koper(3%ADH).

Aubergine: bevat veel vezels (gunstig voor de darmflora), pectine (om je cholesterol te verlagen), anti oxidanten en ijzer. Ook de mineralen zijn goed vertegenwoordigt in de Aubergine, zoals kalium (houdt de vochthuishouding in balans en normaliseert de hartslag). 

Ei: Is rijk aan essentiële aminozuren (aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken) en zijn een bron van biologische hoogwaardige eiwitten. Een ei bevat ook ijzer, choline, foliumzuur en vitamines B2, B12, E en D. Kortom een heleboel goede toevoegingen voor je gezonheid. 

Tomatensaus: Bevat veel plantaardige vitamine A (verantwoordelijk voor de gezondheid van alle lichaamscellen), hebben alkalische werking (onzurende werking), bevat Lycopeen (beschermt tegen hart- en vaatziekten) en nog veel meer anti oxidanten die je lichaam beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ook bevatten tomaten grote hoeveelheden B1, B2 en B6, maar bovenalles heel veel vitamine C (verantwoordelijk voor transport van zuurstof en koolstofdioxide door het bloed). 

HET RECEPT

Benodigdheden: (voor 3/4 personen)

1 fles biologische tomatensaus

1 eetlepel curry poeder (spicy)

1 eetlepel kurkuma

1 eetlepel uienpoeder

1 eetlepel cayennepeper

2 eieren

1 bol mozzarella

3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

250g biologisch gehakt 

1 aubergine

1 courgette 

2 eetlepels kokosolie

1 ui

2 teentjes knoflook

Bereiding

- Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette en de aubergine in hele dunne plakken en doe deze in de voorgewarmde oven voor 5 min met een beetje olie en keltisch zout eroverheen. Laat de oven aan staan als dit klaar is, maar haal de plakken er wel uit. ;-)

- Snijd daarna een ui in kleine stukjes en bak deze in een wokpan samen met de geperste knoflook. Roer het goed door elkaar en voeg het gehakt erbij. Mix alles goed door elkaar. 

Vervolgens mag je alle kruiden door het gehaktmengsel roeren, voeg daarna de tomatensaus erbij. Zorg er voor dat het gehakt gaar is. Als laatse mag je de in kleine stukjes gesneden mozzarella door het mengsel heen roeren tot dat het helemaal gesmolten is.

- Je hebt een grote schaal nodig, hierin doe je een eetlepel kokosolie en dit smeer je over de hele onderlaag uit. Leg vervolgens een laag courgette plakjes op de bodem en giet daarna een gedeelte van het gehakt mengsel erover heen, totdat de hele laag bedekt is. Dit herhaal je met de courgette en de aubergine om en om tot dat het op is. 

- Voor de bovenste laag doe je het volgende: kluts de eieren en de Parmezaanse kaas door elkaar heen en giet dit als laatse over de lagen heen, waardoor je een mooi geel laagje krijgt. Zorg er voor dat het goed verdeeld is. 

Eet smakelijk!!

​© 2015 by Sharon Asscher - Looyen

Voeding maakt je beter    

 

Disclaimer                                   

Contact

info@voedingmaaktjebeter.nl

+31652674107

Amsterdam 

 

  • Wix Twitter page
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon